Stefan Löfven är Olof Palmes Minnesfonds nye styrelseordförande

2022-05-23

Stefan Löfven, Sveriges tidigare statsminister, partiledare och IF Metalls fackförbundsordförande, leder idag FN:s högnivåpanel med fokus på globala ödes- och samarbetsfrågor och är engagerad i kampen mot barnarbete.

Nu tillträder han som styrelseordförande för Olof Palmes minnesfond.

– När Olof Palme mördades var jag 28 år. Idag är jag 64. Än idag är arvet efter Olof högst levande. Som ny styrelseordförande för Olof Palmes Minnesfond ska jag fortsätta arbeta i hans anda. Det är ett hedersamt uppdrag att få ta över styrelseordförandeposten för en så betydelsefull organisation som med stipendier och priser uppmärksammar enskilda personer, men också skolor och organisationer, som går i Olof Palmes fotspår, säger Stefan Löfven.

Nya i styrelsen är även Lisa Nåbo, Jens Orback, Anna Sundström och Veronica Palm. Mårten och Mattias Palme kliver också in som ordinarie styrelseledamöter. Joakim Palme, som är vice ordförande för Olof Palmes Minnesfond, säger:

– Stefan Löfven känns klockren som ny ordförande, Han har ett genuint och starkt engagemang för det som är minnesfondens syften: kampen mot rasismen och främlingsfientligheten liksom arbetet för internationell förståelse och gemensam säkerhet. Stefan Löfvens goda ledarskap blir en viktig resurs för minnesfonden framöver.

Pierre Schori lämnar ordförandeposten efter 25 år. Även Rebecca Abrahamsson lämnar styrelsen. Minnesfonden tackar båda för deras insatser för minnesfonden.