Värdegrundsresa till Colombia

Stipendiat
Skärgårdsstadsskolan

Stipendiebelopp
70000 kr

Sammanfattning
Syfte: Att ge våra elever en förståelse för människors villkor i livet samt att bygga en skola för ursprungsinvånare i Colombia. Vi hoppas ge våra elever en bild av hur livet fungerar i andra delar av världen.

Mål:
Uppföra en skolbyggnad i Colombia i samarbete med Saturnusstiftelsen.
Lära eleverna om insamling till välgörande ändamål. Ge eleverna en upplevelse för livet och därigenom få dom att engagera sig i liknande projekt för internationell förståelse i framtiden.

Uppdatering
Den 30:e januari 2022 så åker 10 elever i åk9 och tre pedagoger från Skärgårdsstadsskolan till Valle del Cauca regionen i Colombia för en kulturresa. Väl på plats kommer vi att tillsammans med Saturnusstiftelsen att uppföra en skolbyggnad för barn från den ekonomiskt marginaliserade ursprungsbefolkningen. Vi kommer också att lära Colombianska ungdomar om källsortering, besöka viktiga platser från det Colombianska inbördeskriget, barnhem och fotbollsprojektet “Bajen fans Colombia”. Syftet med resan är att visa våra elever hur levnadsförhållanden kan skilja sig i andra delar av världen, vilka förutsättningar som finns och hur man kan arbeta för förändring. Vi hoppas att projektet ska bidra till att öka förståelsen för människor i andra delar av världen samt att det i förlängningen kan få våra elever att engagera sig internationellt. Vi kommer stanna i Colombia i tretton dagar.

Tillbaka