Somali Social Unity Party (SSUO) och Socialdemokraterna i Katrineholm, 43 000 kronor. Det här är både ditt och mitt land

Stipendiat
Somali Social Unity Party (SSUP), Socialdemokraterna i Katrineholm Yassin Mahi

Stipendiebelopp
43000 kr

Sammanfattning

För att motverka rasism och främlingsfientlighet i Katrineholm och Sörmland vill SSUP och Socialdemokraterna i Katrineholm genomföra en Demokratikonferens i Sörmland och Katrineholm 7-8 augusti. Syftet med konferensen är att bidra till ökad kunskap om Sverige och det svenska samhllet bland ”svensksomalier”. Vi tror att detta är oerhört viktigt för att motverka rasism och främlingsfientlighet hos majoritetsbefolkningen.

Projektbeskrivning

Somail Social Unity Party (SSUP) och Socialdemokraterna i Katrineholm är två organisationer som tilldelats Palmestipendiet 2010

Under hösten kommer SSUP och Socialdemokraterna i Katrineholm genomföra aktiviteter som syftar till att ge ”svensksomalier” kunskap om Sverige samtidigt som de ska ge majoritetsbefolkningen kunskap om varför människor tvingas fly från Somalia.

– Olof Palme vigde en stor del av sitt liv åt ökad förståelse mellan människor i världen – att få ett stipendium som verkar i hans anda gör mig både glad och stolt, säger Yassin Mahi initiativtagare.
– Rasism frodas där okunskap råder. Jag är övertygad om att erfarenhetsutbyte mellan människor med olika bakgrund är bästa sättet att motverka intolerans, säger Fredrik Olovsson ordförande för Socialdemokraterna i Katrineholm.

För att motverka främlingsfientlighet och rasism görs bl. a detta;
Seminarier om rasistiska partier i Sverige.
Demokratikonferens för ökad kunskap om Sverige bland ”svensksomalier”.
En kulturfest öppen för alla. Musik och kulturinslag – traditionellt svenskt, somaliskt, internationellt o s v.