Fanny Lindberg. 5 000 kronor. Barnen på CEIPAR

Stipendiat
Fanny Lindberg

Stipendiebelopp
5000 kr

Sammanfattning

Jag ska volontärarbeta i sex månader på ett center som heter CEIPAR i Quito, Ecuador. Dit kommer barn och ungdomar bl.a. för att få hjälp med läxor, leka och äta mat. Min uppgift kommer att vara att lära barnen engelska. Därmed lär de sig att kommunicera med människor från andra länder och därför anser jag att det här projektet är kopplat till internationell förståelse. När barnen kan förstå och prata engelska har de mycket större chanser inom arbetsmarknaden och inom vidare studier.

Projektbeskrivning

Hej!

Mitt projekt kommer att utföras i Quito, Ecuador, där jag ska volontärarbeta på ett center för gatubarn (juni 2012 – december 2012). Centret heter CEIPAR (Centro de Educación Integral Paola di Rosa) och dit kommer ca 200 barn och ungdomar dagligen, bland annat för att få hjälp med läxor, leka, umgås och äta mat. CEIPAR hålls i rullning mycket tack vare nunnan Serafina som tillsammans med kvinnor från kvarteret ger barnen i Quito en säker plats att vara på. Förutom att till exempel hjälpa till i köket och med läxor kommer jag att satsa på att lära barnen så mycket engelska som möjligt. Tillsammans med en kompis här i Sverige har jag startat en insamling till barnen på CEIPAR. Pengarna kommer att gå till bl.a. skolmaterial, samt spel och böcker på engelska.

Syftet med projektet är att sprida energi och kunskap, att finnas där för barnen på CEIPAR när de har det svårt och att se till att de får den chans till utbildning och utveckling som de har rätt till.

Om du är intresserad av att veta mer om projektet kan du kontakta mig via mail;

lindbergfanny@gmail.com. Kolla även in vår facebook-sida ”CEIPAR STAR” för mer information om vår insamling.

Fanny Lindberg

Slutrapport

Hej!

Nu är jag hemkommen efter ca tre månaders vistelse i Quito, Ecuador. Resan har varit lärorik, inspirerande och givande, men också tuff på många sätt. Jag har arbetat på CEIPAR, ett center för gatubarn, och på barnhemmet Santa Lucía. Projektet var väldigt lyckat, och jag känner att jag kom både mina arbetskamrater och barnen väldigt nära. Både före och under resan har jag tillsammans med vänner och familj hemma i Sverige hållt i insamlingar till CEIPAR och Santa Lucía. Detta är något som vi tänker fortsätta med, och just nu är målet att kunna försäkra alla ca 200 barn på CEIPAR före jul.

Jag hoppas kunna nå ut till min omgivning och få fler att förstå hur viktigt det är att bidra till samhället – och att det inte bara är viktigt i Sverige, utan i hela världen. På så sätt kanske jag kan inspirera fler att hjälpa, och att eventuellt besöka de underbara barn som jag har lärt känna i Quito.

Tack

Fanny Lindberg
Katrineholm, Sverige

Övriga bidragsgivare: Folke Bernadottes minnesfond