Globalskola

Stipendiat
Unga Örnar Väst

Stipendiebelopp
50000 kr

Sammanfattning
Nu vill vi utöka vårt arbete för att få en ökad internationell förståelse mellan ungdomar i Namibia och Sverige, vi har tittat på det framgångsrika arbetet som man gjort i Blekinge med Globalskolor och vill testa det i Västsverige oxå.
Syftet är att tonåringar i Västsverige och Namibia ska få en ökad internationell förståelse och målet är att minst 30 tonåringar under 2019 få möjlighet att delta i Globalskolan i Sverige och Namibia

Uppdatering
Unga Örnar Väst genomför Globalskola i Munkedal Unga Örnar Väst kan stolta berätta att vi kommer genomföra en Globalskolan för ungdomar i åldrarna 13-18 år under sommarlovet. Detta är möjligt sedan vi fått stipendium från Olof Palmes minnesfond.
Globalskolan kommer genomföras i Munkedal under tiden 24-27 juni. Sammanlagt kommer ca 15 ungdomar från både Sverige och Namibia delta under dessa dagar. Globalskolan är en metod som har utvecklats av Unga Örnars Riksförbund som syftar till att ge tonåringar en ökad Internationell förståelse genom att jobba med ledarutbildning, projektledning, barns rättigheter, folkhälsa och demokrati. Globalskolan genomförs som en del i Unga Örnars arbete med Internationell förståelse och projektet “Childrens Movement”
Vi hoppas att ni är intresserade av att komma och besöka oss under någon av dessa dagar i Munkedal och uppmärksamma Globalskolan i er tidning/radioprogram.

Tillbaka