Pjäsen som kämpar för att Carl Bildt ska agera

2009-03-24

– Involver sätter upp pjäsen om Dawit Isaak i Riksdagen

Sju år är alltför länge. Utan rättegång. Utan rättigheter. Den svenska journalisten Dawit Isaak har tillbringat en mycket lång tid i eritreanskt fängelse och den senaste tidens rapporter om hans försämrade hälsotillstånd är mycket oroande. Det är en humanitär skyldighet för Sverige att agera i frågan.

Teater utan hund sätter tillsammans med Olof Palmes minnesfond upp pjäsen Isaak i Sveriges Riksdag 16 april. Framförandet i Riksdagen är ett försök att flytta Dawit Isaaks fall högst upp på dagordning och förmå Carl Bildt och den svenska regeringen att agera mer beslutsamt och målmedvetet i denna oerhört viktiga fråga.

För Olof Palmes minnesfond,

Pierre Schori
Ordförande

 ——————————————————————

Under 2008 stöddes Teater utan hunds projekt, som numera bytt namn till Involver,  om och för den fängslade journalisten Dawit Isaak av Olof Palmes minnesfond. Föreställningen Isaak hade urpremiär under European Social Forum i Malmö september förra året.

Torsdagen den 16 april kommer pjäsen även att spelas på Kulturhuset under arrangemanget "En minut för Dawit Isaak". Mer information om det arrangemanget finns på länken nedan.